Din ce este facut ceaiul Matcha?

5-08-2015 | | 0 comment(s)

Cu câteva săptămâni înainte de recoltare, arbustii sint acoperiti cu un tent special pentru ca conținutul de clorofilă din ei sa creasca, ultimul este util pentru scaderea greutatii corpului nostru datorita antioxidanților  din planta. Acesta incetineste cresterea plantei, face frunzele de o nuanta mai inchisa de verde și o îmbogățite cu aminoacizi.

După recoltare, frunzele sunt uscate, tulpinile și venele sint scoase, și apoi sint macinate într-o pulbere fină de pietreuriase de moară in asa mod este preparat ceaiul Matcha. Pentru producerea ceaiului este folosita tehnologia unică care previne oxidarea si astfel frunzele pastreaza culoarea verde naturala. Datorita acestui fapt, cel mai important component polifenol - un antioxidant epigallocatechin (EGCG) este conservat cu succes în ceaiul verde.


Ce conține ceaiul Matcha?

 

Ceaiul Matcha contine de 137 ori mai mulți antioxidanți decât ceaiurile verzi obisnuite și convențional de 70 de ori mai mult vitamina C decât sucul de portocale, care contribuie la îmbunătățirea corpului. Ceaiul Matcha imbunatateste sistemul imunitar datorită conținutului de prebiotice, ajuta la arderea caloriilor și pierderii greutatii în mod activ.

Băutura conține o mulțime de vitamine și minerale.

Ceaiul Matcha este considerat cel mai bun antioxidant - utilizat pe scară largă în diverse diete care mentin longevitatea și tineretea. Matcha este ideal pentru cei care aderă la diverse diete, nu conține calorii, potolește setea, curăță stomacul și intestinele.

In afara de antioxidanti, in praful de ceai Matcha se contine o cantitate mare de catechine, clorofilă, vitamine si microelemente (calciu, zinc, fier, magneziu, sodiu, fosfor, etc.)

Datorită cofeinei din ceai, care reacționează cu aminoacizii, băutura este capabil să energizeze corpul uman este pentru 6 ore. Această băutură stimulează ritmurile alfa ale creierului, astfel încât persoana devine atit energic cit și calm în același timp.

Matcha este de 20 de ori mai activa decit vitamina C si lupta impotriva radicalilor liberi, care sunt cunoscuti prin faptul ca accelereaza procesul de imbatranire. Datorita unui astfel de conținut bogat de nutrienți, băutura, încă de la aparitia lui, în urmă cu 900 ani a fost și rămâne una dintre băuturile cele mai benefice pentru sănătate.

Un fapt foarte important este că pe una din insulele Okinawa, unde se produc ceaiurile de cea mai buna calitate și ceaiurile Matcha, durata medie de viață este aproape de 90 de ani, și de boli, cum ar fi varice oameni nici nu au auzit. Medicii spun ca unul dintre principalele mijloace de prevenire este tocmai ceaiul verde japonez  Matcha.

În Moldova, Matcha ar putea fi savurat excuziv in magazine de brand Motiko.

Motiko – o placere utila!

Relatii articole