Despre companie

Despre desertul Mochi

Mochi - desert tradițional japonez, apărut în urmă cu 500 de ani, tehnicile de producere ale căruia, practic, nu s-au schimbat mult de atunci dar, totuși, regula de bază rămâne a respecta pe cele inițiale - tradiționale.

Mochi – un desert extrem de delicios. Cineva îl compară cu înghețata, cineva cu prăjitura, dar toți sunt identici în opinia că gustul unui astfel de desert din orez este unic.

Fanii acestei prăjituri japoneze, în fiecare an, devin din ce în ce mai mulți în întreaga lume. Mochi este deja bine îndrăgit atât de copii cât și de adulți și este inofensiv chiar și pentru persoanele care au o dietă sau pentru cei cărora le place să fie răsfățați cu delicii... Diversitatea acestui desert japonez congelat include până la 100 de arome diverse: vanilie, pepene verde, căpșuni, aloe, cireșe și multe altele, cert este faptul că fiecare va găsi, cu siguranță, gustul său preferat mochi.

Cu toate că mochi este un desert consistent, conținutul caloric este foarte scăzut, valoarea energetică fiind de aproximativ 100 kcal, de asemenea, este un desert care nu conține gluten, astfel îl considerăm un produs absolut inofensiv. Desigur, dacă sunteți un mare amator, puteți mânca câteva mochi dar unul ar fi suficient pentru a avea o gustare în timpul zilei, la muncă sau când, pur și simplu, nu dispuneți de timp. Mai mult de atât, în meniul său, MOTIKO include și mochi vegane – o gamă rafinată de deserturi congelate pentru vegetarieni.

Procesul de preparare a prăjiturii congelate mochi combină în sine echipamentul modern și munca manuală. Aluatul din orez este preparat pe aburi, cu adaosuri selectate de diverse fructe și pomușoare suculente, ingredientele fiind toate naturale, dietetice și, important, de înaltă calitate. Umplutura desertului MOTIKO nu este înghețată, ci o cremă congelată cu arome diferite (o varietate de amestecuri de fructe, fructe uscate, nuci, ciocolată, etc).

Tehnologii noștri au calificări internaționale, iar datorită acestui fapt, cât și experienței și analizei, în timp, am adaptat gustul desertului mochi la standardele europene. Ca și producători suntem intr-o desăvârșire permanentă a deserturilor congelate mochi, pentru a încânta zilnic gurmanzii cu noi gusturi senzaționale.

Procesul de congelare, depozitare și transportare se efectuează neapărat la temperaturi scăzute (-18°). Respectând normele termice, desertul poate fi păstrat timp de 12 luni. Înainte de utilizare, deserturile mochi, se recomandă a fi decongelate în decurs de 5-10 minute.

MOTIKO este unicul producător oficial al deserturilor congelate mochi pe teritoriul Republicii Moldova și țările CSI. Unicitatea rețetei japoneze mochi distinge compania noastră printre rândurile competitorilor tradiționali de cofetării, patiserii și alți producători din domeniul respectiv.

Astăzi desertul japonez de marcă MOTIKO este distribuit atât în țările CSI (Ucraina, Rusia) cât și în Europa (Cehia, România). În afară de componența sa impecabilă, desertul de orez are un gust unic, senzațional care va satisface capriciile oricărui gurmand. Deserturile MOTIKO abia au început să cucerească gusturile europenilor, dar există deja adevărați fani ai acestei prăjituri.

 

 

Despre Brand-ul MOTIKO

 

În decorul brand-ului MOTIKO, folosim elementele simbolice ale culturii japoneze: sakura, păsările amandine. Potrivit Feng Shui, sakura și amandinul sunt simbolul tandreții, iubirii, sensibilității, tinereții și al unei vieți prospere.

În țările asiatice, conform legendei, desertul mochi este darul perfect pentru rude și cei dragi, în ajunul anului nou, desertul fiind considerat simbolul bogăției și al harului divin.